Vie lentosi OLC:hen!

NIL on perinteisesti ollut vahva matkalentokerho, eikä se maine ole ainakaan rapistumaan päin. Mainetta täytyy kuitenkin pitää yllä ja tänä päivänä se(kin) tapahtuu netissä - OLC (Online Contest) on se palvelu, johon lennot ladataan. Lue lisää-linkin takaa löydät ohjeet kuinka saat lentosi sinne vietyä.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt OLC:hen, voit tehdä sen tästä linkistä. Sivulla pitää vastata * merkittyihin kohtiin.

Sähköpostiosoitteita kysytään kaksi (voivat tietenkin olla myös samat), ensimmäiseen lähetetään mahdolliset kysymykset epäselvissä tapauksissa, toiseen tieto lennon käsittelystä järjestelmässä. Kerhoksi tietty valitaan meidän tapauksessa Nuorisoilmailijat. Rekisteröityminen tarvitseee tehdä vain kerran.

Rekisteröityneelle kävijälle riittää, kun menee tuon OLC:n sivulle ja klikkaa tekstiä Claim flight, valitsee alasvetovalikosta Direct claim, täyttää etunimen, sukunimen ja syntymäajan, klikkaa Browse-näppäintä, selaa IGC-tiedoston ja sen jälkeen klikkaa vielä Upload-näppäintä. Tämän jälkeen tulee vielä toinen sivu, jossa melko alhaalla tulee alasvetovalikko, josta pitää valita konetyyppi ja mahdollisesti lentokenttä (Airfield), jos systeemi ei löydä sitä itse automaattisesti. Sitten vain klikataan Save ja vielä yhdellä näytöllä OK ja se on siellä!

Lento pitää tallentaa OLC:hen viimeistään lentoa seuraavana tiistaina. Jos sinulla ei ole käytössä nettiyhteyttä kentällä, voit tallentaa lennon kerhon koneella muistitikulle ja laittaa sen sitten vaikka kotoa OLC:hen. Lennon purkaminen on helppoa niissä koneissa, joissa on Flarm, muistikortti vain kerhon tietokoneeseen (näkyy I-levynä, koneen etupaneelissa mustikortin lukijassa vasemmalla alhaalla oleva reikä - ja HUOM! muistikortti jää noin 5 mm näkyviin, älä käytä voimaa saadaksesi sen pohjaan) ja sieltä uusin lento talteen (lue kuitenkin Flarm-ohjeet seuraavassa kappaleessa!) muistitikulle. Muista palauttaa muistikortti koneeseen!

Flarm kirjoittaa tiedot muistikortille, kunhan toimit seuraavasti: muistikortti Flarmiin mieluiten vaikka jo ennen lentoa. Koneen laskeuduttua odota muutama minuutti, että Flarm ehtii kirjoittamaan myös turvakoodin, virrat pois neljäksi sekunniksi ja uudelleen päälle. Sitten kun kaikki valot palavat vihreinä, lento on kirjoitettu mustikortille. Flarmi löytyy jo seuraavista kerhon koneista: N1,N3,N8,N9 ja NIL (jos ei ole Duoon vielä asennettu, niin pitäisi olla ihan piakkoin).

Jos jostakin Flarm-koneesta puuttuu muistikortti, ilmoita minulle asiasta. Jos asiasta jäi jotain kysyttävää, voi milloin tahansa käydä kysymässä minulta (Hannu Niemi) ja varmaankin myös muilta kerholaisilta, jotka jo ovat OLC:hen lentojaan laittaneet.