Maaliinlaskun SM-kultaa Vesa Lainiolle sekä joukkueelle

Vesa Lainio on voittanut maaliinlaskun SM-kilpailut Jämijärvellä 19.9.2015 erittäin vaativissa olosuhteissa. Myös joukkuekulta päätyi Nuorisoilmailjoille.

Kisat käytiin kovan, sivuvastaisen ja puuskaisen tuulen tähdittämänä. Kun maaliinlaskukisasuoritus normaalisti varsinaisesti alkaa vasta lippusiimalla, niin nyt sai tehdä töitä koko lennon jo startista lähtien.

Toisen kierroksen viidestä parhaasta kolme romahti tulosluettelossa kymmenennen sija paikkeille.

Vesan toiseen laskuun sisältyi siihenkin dramatiikkaa, kun tuomaristo näki Vesan kääntäneen koneen liian aikaisin ja ajautuneen «ojaan». Onneksi Vesa pyysi laskun videotarkastettavaksi ja niinpä tuomaristo joutui myöntämään, että silmä oli valehdellut ja Vesa olikin pysynyt saran loppuun asti sisällä ja rullanneen sivuun vasta sen jälkeen. Samalla varmistui joukkuekulta.

Muiden nilliläisten sijoitukset olivat viides Kari I Lappalainen, seitsemäs Hannu Niemi ja Kari 2 Lappalainen sijalla 19. Kaikkiaan kisassa oli 24 pilottia.

Kisojen järjestelyt sujuivat hienosti, mittaustoiminta toimi kuten pitääkin ja tuomaristo korjasi virheelliset päätöksensä kattavan videotarkistuksen avulla.

Hienoa on myös se, että YLE urheilukin uutisoi kisoista.

 

Sijoitukset ja pisteet:

1. Vesa Lainio NIL 4,9
2. Matias Laakso SIK 7,1
3. Antti Taimioja KILY 8,5
4. Matias Sucksdorff HeIK 8,9
5. Kari Lappalainen NIL 23,0
6. Kimmo Tihula KILY 23,8
7. Hannu Niemi NIL 24,2
.
.
.
19. Kari 2 Lappalainen 64,2

Joukkuekilpailu:

  1. NIL 52,1
  2. Sodankylä IK 66,6
  3. Sucksdorffit 73,5