Nuorisoilmailijoiden retki Tikkakoskelle

Nuorisoilmailijat järjesti jäsenilleen vierailun Keski-Suomen Ilmailumuseoon Tikkakoskelle 28.1.

 

Ihan sattumalta myös Ilmailumuseoyhdistys oli menossa samana päivänä samaan paikkaan ja niinpä nämä kaksi kuljetustarvetta yhdistettiin ja kumpikin porukka jakaantui sekaisin kahteen bussiin.

Yleisnäkymää 

Museossa pääsimme normaalin näyttelyn lisäksi tutustumaan Hurricane HC-452:n entisöintiprojektiin, jota esitteli toinen pääuurtajista, Harri Huopainen. Iso projekti, arvokasta työtä. On uskomatonta, kuinka paljon asioita täytyy selvittää ja penkoa ja tavaraa vaihtaa omistajaa ennen kuin museokone saadaan konservoitua esittelykuntoon.

Hurricanesta löytyi kiinnostavia yksityiskohtia

Hurricaneen tutustumisen jälkeen oli hyvin aikaa kierrellä ympäri museota, jossa riitti hyvin katselemista, vaikka useimmat olivat siellä aiemminkin käyneet.

Ilyushin & kumppanit

Museoon on hankittu myös Me-109 taistelulentosimulaattori, jota esitteli osalle porukasta Raimo Korpi, joka on ollut mukana rakentamassa Vantaan museon vastaavaa simulaattoria.

Raimo Korpi esitteli simua

Yli 180 asteen katselukulma ja varsin autenttinen ohjaamo tekevät lentämisestä huomattavasti realistisempaa ja nautittavampaa kuin perus-PC:llä. Pääsipä eräs onnekas nilliläinen vähän vehjettä tyyppäämäänkin ja ilmavoittojakin tuli. :)

Matkalla

Retki oli varsin onnistunut ja vaikutti siltä, että kaikki mukanaolijat nauttivat siitä. Kiitokset Néalle järjestelyistä.