Kari 1 Lappalaiselle pronssia ja NIL Juniors-joukkueelle joukkuehopeaa

Kari 1 Lappalainen on saavuttanut maaliinlaskun SM-kilpailuissa pronssia. NIL Juniors-joukkue nappasi joukkuehopean ja lisäksi NIL sai 2/3 joukkuepronssista, kun yhtä pilottia vajaa kakkosjoukkue sai mukaan joukkueettoman Sauli Salmelan Sodankylän IK:sta. Näin kaikki mukana olleet Nuorisoilmailjat saivat kotiin tuliaisina nauhassa roikkuvan metallilätkän.

Karin pronssimitali tuli vähän pidemmän kaavan kautta, kun kaksi pilottia jäi samaan tulokseen kolmossijalle ja heidän osaltaan laskettiin vielä kolmaskin lasku, siinä Kari päihitti Kouvolan Pekka Hännisen riittävän selvästi.

Joukkuekilpailussa Kilyn joukkue Selänpäästä oli omassa luokassaan, toki rauhallinen kelikin suosi K-8b:tä, mutta älköön se olko mitenkään poissa koko joukkueen hyvistä suorituksista - nähtiin kasilla kisassa epäonnistuneitakin laskuja.

Koko kisan voittajaksi päätyi lähes ylivoimaisesti Kilyn Antti Taimioja ja hopeaa nappasi lähes uransa tähtikisasuorituksella Reijo «Tikli» Mäkeläinen.

Eipä tämäkään kisa mennyt ilman jossitteluja, Hannu Niemi sai tuomarilta viiden pisteen «hyvän miehen lisän», joka sitten pudotti sijoituksen kuudenneksi — ilman sitä olisi hopeoita killunut kaulassa kaksi.

 

Viime vuoden mestari Vesa Lainio laski ensimmäisen laskunsa puolen metrin päähän viivasta, mutta valitettavasti siipi kaatoi yhden puun radan reunasta.

Tulokset eivät ole vielä netissä ja unohdin tuloslistan Hyvinkään kerhotilan pöydälle, joten valitettavasti muiden nilliläisten sijoituksia ei ole nyt tähän hätään esittää.

Kaikesta huolimatta kiitokset Hyvinkään IK:lle kisojen järjestämisistä.